De beste snacks om mee te nemen naar het strand

De beste snacks om mee te nemen naar het strand

Nu het weer warmer wordt, hebben we maar één ding in gedachten: het strand. Er gaat niets boven zitten met de zilte zomerbries op je huid, je tenen in het zand en je strandtas vol met hersluitbare zakjes met je favoriete snacks. Voorbereid komen met je favoriete snacks is essentieel om je energieniveau op het strand op peil te houden en om ervoor te zorgen dat je er zoveel mogelijk tijd kunt doorbrengen zonder honger te krijgen. Volgens experts kun je dan het beste de volgende snacks meenemen.

Gedroogd fruit

Vers fruit neemt veel ruimte in beslag, dus het inpakken van gedroogd fruit is een makkelijke manier om je strandtas licht te houden. Gedroogd fruit is echter niet altijd een goede optie om te snacken. De hitte van het droogproces kan de smaak van het fruit verstoren en ervoor zorgen dat het na verloop van tijd voedingsstoffen verliest. Door het drogen blijft er ook wat water in het fruit achter, waardoor het minder lang houdbaar is. Wij raden aan om in plaats daarvan gevriesdroogd fruit mee te nemen. Het is knapperiger dan gedroogd fruit en bevat veel meer smaak.

Pretzels

Pretzels zijn een prima snack op zichzelf, maar ze zijn niet de crème de la crème van de zoute snackwereld. Gewone pretzels alleen zullen je niet bevredigen voor lange, luie dagen op het strand, omdat ze geen eiwitten en vet bevatten. Als je de verzadiging van je pretzels wilt vergroten, kun je overwegen om ze te combineren met een bijgerecht als kaas of notenpasta. Je kunt ook een trio van met chocolade bedekte pretzels maken die je in je keuze vanilleyoghurt, pindakaas of pure chocolade doopt. Als je wilt voorkomen dat deze lekkernijen smelten, probeer de pretzels dan in een koelbox of met ander gekoeld voedsel te bewaren in je puffer bag.

Granolarepen

Op het eerste gezicht lijken granolarepen een goede optie voor een allround snack. Draagbaar? Check. Smaakvol? Afhankelijk van het merk, check. Maar wie zit er vol na het eten van één granolareep? Er zijn aanpassingen die je kunt maken aan je zelfgemaakte granolarepen om ze uniek en vullend te maken. Probeer hartige granolarepen te maken met havermout, noten, zaden en kruiden zoals oregano en rozemarijn. Voeg notenboter, pure chocolade of pompoenpitten toe als je de conventionele zoete route wilt volgen. Als je geen zin hebt om ze zelf te maken, kun je ze natuurlijk ook in de supermarkt te kopen.

Tortillachips

Tortillachips zijn een middelmatige snackoptie, vooral als je ze in salsa doopt en de helft van de chip verliest. Deze chips zijn niet zo stevig als een pitachip en laten je vaak verlangen naar een zoet drankje en, je raadt het al — meer chips. En tenzij je salsa of guacamole hebt, is het niet de moeite waard om chips mee te nemen. Als je per se tortillachips mee wilt nemen naar het strand, koop dan het merk dat je zelf het lekkerst vindt. Koop dan dus direct ook salsa en guacamole!


Nieuwsoverzicht