De beste proteïne snacks voor kinderen

De beste proteïne snacks voor kinderen

Gezonde, groeiende kinderen zijn ook hongerige, groeiende kinderen. Omdat kinderen vaak onderweg zijn, hebben ouders een arsenaal aan snackideeën nodig die de hongerige kinderen vullen en tegelijkertijd belangrijke voedingsstoffen leveren. Eiwit is een belangrijke voedingsstof voor groei, omdat het de bouwstenen levert voor alle nieuwe weefsels in het lichaam. Omdat kinderen bijna altijd groeien, hebben ze altijd eiwit nodig. Stop dus altijd proteïne snacks in de schooltas voor meiden, waarbij de volgende opties echte aanraders zijn.

1. Cheese strings

Cheese strings zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van de snacktijd. Een van de redenen hiervoor is dat op mozzarella gebaseerde string cheese doorgaans ongeveer 7 gram proteïne per stick bevat. String cheese combineert perfect met veel andere favoriete snacks om een kleine proteïneboost te geven.

2. Yoghurt met bessen

Een simpele yoghurt parfait tovert altijd een glimlach op het gezicht van een kind en vult hem of haar voor een middagje spelen. Voeg gewoon een ½ kopje van je favoriete smaak yoghurt toe aan een ¼ kopje bosbessen voor een totaal van ongeveer 5 gram proteïne. Als je een zuivelvrije yoghurt nodig hebt, zoek dan naar yoghurt met ten minste 4 gram proteïne in een portie van ½ kopje.

3. Volkoren granen met melk

Granen zijn een makkelijke, vullende snack voor kinderen die bij mij thuis meestal goed werkt. Een portie van ½ kopje granen met een ½ kopje melk bevat 6 gram proteïne voor de perfecte grootte en hoeveelheid voedsel voor een eiwitrijke snack. Zoek naar granen met minder suiker en die vezels bevatten. Als je plantaardige melk nodig hebt, zoek dan naar sojamelk of een andere optie met ten minste 4 gram proteïne in een portie van ½ kopje.

4. Smoothie

Een smoothie is een geweldige manier om veel goede voedingsstoffen binnen te krijgen en het is makkelijk om er een beetje proteïne aan toe te voegen. Een eenvoudig recept van bevroren fruit, een handvol spinazie en 1 kopje sojamelk is alles wat je nodig hebt om ongeveer 7 gram proteïne binnen te krijgen.

5. Edamame

Slechts 1 kopje van deze leuke peulvruchten levert 6-7 gram proteïne. Zoek naar bevroren edamame in de peulen; het duurt slechts enkele minuten om ze op te warmen in de magnetron. Ze nemen bovendien amper ruimte in in een rugzak, dus dat is ook een voordeel van edamame.

6. Cottage cheese met druiven

Cottage cheese staat bekend om zijn eiwitgehalte, maar kinderen willen of hoeven er misschien geen grote kom van als tussendoortje. Combineer een ¼ kopje cottage cheese met 1 kopje hydraterende druiven voor een perfecte eiwitsnack die ongeveer 7 gram eiwit levert.

7. Pistachenoten

Hoewel niet elk kind van noten houdt, vind ik pistachenoten een goede optie. Een portie van ¼ kopje gepeld levert ongeveer 6 gram proteïne en is een geweldige aanvulling op een portie fruit voor een uitgebalanceerde snackoptie.

8. Volkoren bevroren wafel

Wafels zijn niet alleen voor het ontbijt! Een stevige, volkoren bevroren wafel kan ook een vullende snack zijn. Zoek naar opties gemaakt met volkoren granen of naar opties die worden beschreven als "proteïne" wafels die ongeveer 5-7 gram proteïne per wafel bevatten.


Nieuwsoverzicht